Psykomotorisk behandling og kropsterapi forebygger og behandler stress, angst, smerter og spændinger i krop og sind

Jeg hjælper dig som har et belastet nervesystem gennem psykomotorisk terapi og behandling, individuelle øvelser og afspændende kropsterapi.

Du skal lære din krop at kende og forstå dine reaktioner

Psykomotorisk behandling og kropsterapi hjælper dig med at:

  • forstå og lytte til din krops signaler 
  • finde mere ro og rarhed i krop og sind 
  • slippe overtænkning og tankemylder 
  • styrke dine kropslige og mentale ressourcer
  • finde simple og effektfulde værktøjer til at regulere dit nervesystem 

og meget mere..

Psykomotorisk terapi og afspænding er et statsgodkendt behandlingstilbud til dig der har et overbelastet nervesystem grundet overtænkning, smerter, stress, angst, traumer/PTSD, søvnproblemer mm.

Psykomotorisk terapi er en unik behandling, der kombinerer:

  • samtaleterapi og coaching
  • mentale og fysiske øvelser og værktøjer
  • afspændende og afstressende kropsterapi

Start i et psykomotorisk forløb hvis du oplever stress, ansgt, smerter, søvnproblemer, overtænkning og tankemylder, stressreaktioner fra kroppen som sitren, uro, hovedpine mm.

Jeg kom til Sigrid med spændingshovedpine, som jeg i perioder lider en del af og har gjort det hele mit liv. Hovedpinen går rigtig meget ud over min hverdag, både fysisk, psykisk og socialt og jeg har svært ved at komme smerter og spændinger til livs når først de er der.

Der er rigtig mange ting, der er gået op for mig under forløbet med Sigrid. Jeg føler, at jeg har lært mig selv bedre at kende. Jeg har både fået mentale og fysiske redskaber, som jeg kan bruge når jeg mærker spændinger eller hovedpine begynder, og jeg har lært at tænke anderledes om mig selv og mine smerter.

Kvinde 22 år

studerende

Psykomotorisk terapi og afspænding i Silkeborg

– prøv en psykomotorisk terapi og afspænding eller start i forløb

Når jeg arbejder med psykomotorisk terapi og behandling, er det min vigtigst opgave, at du allerede efter 1 session føler, at du har fået konkrete redskaber og øvelser til at arbejde med din stress, angst, tankemylder, smerte, eller den problematik du kommer med. Det der er i fokus er dig og din krop her og nu.

Er du træt af kun at tale om din barndom?

De fleste ønsker konkrete redskaber her og nu til at håndterere svære tanker, stress, bekymringer og en urolig krop

Lad mig slå fast. Det kan være vigtigt at få talt om svære følelser og oplevelser, og det kan være rigtig rart og givende at få talt og vendt specifikke episoder fra barndommen igennem.

Men hvis du sidder med en stresset eller angstfyldt krop, er det første, vi skal have styr på, at du føler dig tryg i din krop, og du føler du har kontrol over din krop.

Derfor træner og opbygger vi gennem psykomotorisk terapi færdigheder og ressourcer, så du kan håndtere at tale om det, der er svært UDEN at føle at kroppen regaerer voldsomt og styrer dig.

Det er vigtigt, at du opdager, at det er dig der har kontrollen og du oplever, at du kan tackle, når kroppen reagerer med stresss- og angstsymptomer. For kroppen reagerer ofte, når vi taler om svære ting f.eks. angst, stress, traumatiske oplevelser mm.

Stress

Forstå din krop

Din krop reagerer måske med angst og stress. Efter 1 session vil du forstå din krop meget bedre og lære at skabe ro og slippe spændinger og uro.

Få konkrete redskaber

Hos mig vil du få konkrete mentale og kropslige værktøjer og øvelser, som du kan bruge efter vores første samtale

Réguler dit nervesystem

Dit nervesystem reagerer automatisk på dine angsttanker og kan have brug for hjælp til at regulere sig igen.

Sluk for dine tanker

Du behøver ikke “gå med” alle dine tanker. Du kan nemlig ikke styre at dine tanker kommer – men du kan lære at håndtere dem

Efter min forløb med psykomotorisk terapi er jeg blevet mere opmærksom på at min krop har brug for hvile, ro og søvn for at kunne holde til den hverdag jeg har.

Jeg er begyndt at spørge mig selv: Kan jeg gøre noget ved det? Hvis nej, så kom videre og glem det. At sige “Pyt”.

Jeg er blevet opmærksom på at mærke min krop og forstå, hvad det er den har brug for og at arbejde MED min krop i stedet for IMOD den.

Kvinde 22 år

studerende