Vil du blive psykomotorisk terapeut?

Jeg får ofte beskeder fra nysgerrige personer, som ønsker at studere psykomotorik og som bare tænker, at det her er DRØMMEUDDANNELSEN – og det forstår jeg virkelig godt! 

Så er du en af dem, som er nysgerrig på, hvordan du bliver psykomotorisk terapeut, eller hvad der kræver? Så kommer jeg med et par bud lige her. 

Kort fortalt er uddannelsen en professionsbachelor på 3,5 år på samme niveau som fysioterapeut og ergoterapeut. Du bruger en masse tid på praktisk undervisning som behandling, bevægelse, træning mm. men du bruger lige så meget tid på at få undervisning i teori, anatomi, fysiologi, psykologi mm. Du kommer til at skrive flere større opgaver fx den afsluttende bachelor. Derudover kommer du også i praktik, hvor du også kan vælge udlandet. Jeg var fx i Vietnam i 5 uger. 

 

Psykomotorisk terapi og behandling

Hvor kan du studere til psykomotorisk terapeut? 

Der er to skoler i landet, hvor du kan studere psykomotorik. Det er på Københavns professionshøjskole i Hillerød og på VIA College i Randers

Jeg vil anbefale dig at læse mere om optagelse og uddannelserne på deres hjemmesider. 

Mine 3 gode råd til dig som vil søge ind på psykomotorikuddannelsen

1. Brug tiden inden optagelse på at arbejde med dig selv eller andre mennesker.

Du kan måske tage nogle kurser i mindfulness, arbejde med børn eller ældre, tage på højskole mm. Det er faktisk ikke så vigtigt hvad du gør, men at du reflekterer over hvorfor du gør det og efterfølgende, hvad det har givet dig at gøre det. Refleksion er et buzzword i det psykomotoriske fag. Begynd med at bruge det allerede nu.

2. Prøv noget psykomotorisk arbejde.

Her vil jeg anbefale dig at prøve enten:

  • Èn eller flere psykomotoriske behandlinger
  • Psykomotorisk personlig træning
  • Psykomotorisk bevægelsesundervisning

Det er essentielt at du i din kvote 2 ansøgning og til din optagelsesamtale viser, at du tager uddannelsen seriøst og har gjort en eksta indsats for at blive klogere på faget. Der er mange som ansøger og ikke alle kommer ind. 

3. Tag til åbent hus på en af de to skoler og få et indtryk af uddannelsen, undervisere og miljøet.

Ønsker du at øge dine chancer endnu mere?

Så kan jeg tilbyde dig en 30 min metorsamtale.

Her kan vi tale om de spørgsmål du måtte have om uddannelsen og brainstorme over hvordan DU kan øge dine chancer for at komme ind på din drømmeuddannelse.

En mentorsamtale er over telefonen eller online. Jeg ringer dig op, så du kan sidde derhjemme i ro og mag. Du kan have forberedt nogle spørgsmål eller vi kan tage det, som det kommer, når vi taler.

Du kan booke din samtale allerede idag ved at trykke på knappen. 

Du er også velkommen til at prøve en behandling eller et psykomotorisk forløb hos mig.

Jeg har haft mange interessede studerende igennem til bare en enkelt behandling eller et forløb. Det er både et plus, at du kan skrive i ansøgningen at du har været hos en psykomotorisk terapeut, men samtidig bliver du også klogere på dig selv og hvad det kræver at lave behandlinger.

Husk det at blive psykomtorisk behandler blot er én vej du kan gå når du er uddannet. Der er mange, som ender med ikke at behandle og i stedet arbejde med ergonomi, i virksomheder, genoptræning af ældre, i børnehaver og meget mere.

Sigrid Lund

Hvad kan du arbejde med som psykomotoriske terapeut?

Jeg har lavet denne video til vores fagforening Danske Psykomotoriske Terapeuter for at vise dig alt det forskellige arbejde som psykomotoriske terapeuter laver.